Mosbricka med "Extra av allt"

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Mosbricka med "Extra av allt"

En klassisk och nostalgisk mosbricka med "extra av allt". Fluffigt, ljuvligt potatismos, stekt, het wienerkorv med en härligt krämig ost- och gurksallad. Komplett och färdig att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Mosbricka med "Extra av allt"

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mjölig potatis
2 dl  mjölk
2 msk  smör
1 msk  strösocker
2 msk  olivolja
100 g  lagrad prästost
1/2   gurka
1/2 dl  matyoghurt
4   wienerkorvar (stockholmare)
ketchup
senap
salt
vitpeppar

För alla

Läs noga ingredienserna på korven, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och byt smör mot mjölkfritt margarin till moset. Uteslut gurkröran eller byt ingredienserna ost och yoghurt mot mjölkfria alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 649 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt falukorv med mos
Betyg 3.8 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmkorv i bröd med "det hele"
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsquesadilla med prästost
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvsmacka
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatismuffins
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv i ugn med senap och ketchup
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga