Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mosbricka med "Extra av allt"

En klassisk och nostalgisk mosbricka med "extra av allt". Fluffigt, ljuvligt potatismos, stekt, het wienerkorv med en härligt krämig ost- och gurksallad. Komplett och färdig att avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm mjölken i en kastrull. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av utan lock i 1 minut. Pressa eller krossa potatisen och rör i smör, socker och olivolja. Rör tills smöret har smält och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Tärna osten. Skala gurkan, halvera längs med och kärna ur med en sked. Tärna. Blanda osten och gurkan med matyoghurten. Salta och peppra.
  4. Stek korven och servera med potatismoset, ost- och gurksalladen, ketchup och en stark senap.

För alla

Läs noga ingredienserna på korven, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och byt smör mot mjölkfritt margarin till moset. Uteslut gurkröran eller byt ingredienserna ost och yoghurt mot mjölkfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 100 g lagrad prästost
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 4 wienerkorvar (stockholmare)
  • ketchup
  • senap
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 649 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer