Potatismos (grundrecept)
.jpg)
Ett klassiskt potatismos som kan användas som tillbehör till det mesta i matväg. Det är älskat av både stora och små. Pressa mjölig potatis och blanda sedan med varm mjölk och smör och krydda efter smak. Mos är lika uppskattat på middagen med familjen som vackert spritsad på den lite finare middagsbjudningen.
.jpg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein7 g
Kommentarer
34 stHur enkelt ska det vara?😍 vispgrädde stället för mjölk eller 50/50 funkar utmärkt oxå 🤗 Sara
Sara
Jättegott 🤤
Kristina
Jag själv tycker jätte mycket om potatismos. Den här gången blandade jag kokt ägg med smör och salt... alltså wow vad gott det blev och äta med saltgurka 😋
Shler
Så god o lyckat recept dock 1.5dl mjölk och 35 g smör räckte lika gott.
Layth
Jättegott! hela familjen älskade moset adderade två pressade vitlöksklyftor som höjde smaken ytterligare
Ronnie
Supergott!
Elias
Hej Ica, hoppas allt är bra med er! Jag har gjort detta mos flera gånger och blir alltid jätte nöjd :) Jag tycker folk är dumma i kommentarsfältet. Keep up the good work som man säger! (Eller good wok som man säger i Asien hehe) Ha det bäst!
Magdalena
1,5 dl mjölk räcker.
Emil
Enkel, bra o gott!
Anders
Gott med mos! Speciellt med en skvätt öl (vid sidan av ;))
Hugo