Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
2Klimatsmart
Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

Den mångsidiga potatisen här i form av vegetariska biffar som smaksätts med senapsvinägrett och rödlök och äts tillsammans med stekta kantareller, pepparrotskräm och inlagd gurka med smak av dill.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Dillpicklad gurka

1/2   gurka (1/2 gurka motsvarar ca 200 g)
1/4 dl  ättiksprit (12%)
1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten
1/2 msk  hackad dill

Potatiskakor

1 kg  potatis
1/2   rödlök
1/2   kruka dragon
2 msk  senap
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
2 msk  neutral olja (+ extra till stekning)

Kantareller

1   vitlöksklyfta
200 g  kantareller
2 msk  neutral olja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Pepparrotskräm

2 dl  växtbaserad fraiche eller matyoghurt
2 - 3 msk  riven färsk pepparrot
1 krm  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri fraiche eller matyoghurt.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Bra smaker

Johan

2023-05-06

Jättegott

Monica

2022-08-09

Näringsvärde per portion

Energi2038 KJ / 488 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade kantareller och grönt
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellbiffar
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skogsströmming med potatispuré
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga