Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

1
0 Klimatsmart
Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

Den mångsidiga potatisen här i form av vegetariska biffar som smaksätts med senapsvinägrett och rödlök och äts tillsammans med stekta kantareller, pepparrotskräm och inlagd gurka med smak av dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Dillpicklad gurka

1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 200 g)
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 msk hackad dill

Potatiskakor

1 kg potatis
1/2 rödlök
1/2 kruka dragon
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk neutral olja (+ extra till stekning)

Kantareller

1 vitlöksklyfta
200 g kantareller
2 msk neutral olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Pepparrotskräm

2 dl växtbaserad fraiche eller matyoghurt
2 - 3 msk riven färsk pepparrot
1 krm salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri fraiche eller matyoghurt.



Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2038 KJ / 488 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept