Potatiskakor med kantareller och pepparrotskräm
Den mångsidiga potatisen här i form av vegetariska biffar som smaksätts med senapsvinägrett och rödlök och äts tillsammans med stekta kantareller, pepparrotskräm och inlagd gurka med smak av dill.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Dillpicklad gurka
1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 200 g)
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 msk hackad dill
Potatiskakor
1 kg potatis
1/2 rödlök
1/2 kruka dragon
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk neutral olja (+ extra till stekning)
Kantareller
1 vitlöksklyfta
200 g kantareller
2 msk neutral olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Pepparrotskräm
2 dl växtbaserad fraiche eller matyoghurt
2 - 3 msk riven färsk pepparrot
1 krm salt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2038 KJ / 488 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra smaker
Johan
2023-05-06Jättegott
Monica
2022-08-09