Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kantarellbiffar

Festligt recept på charmiga kantarellbiffar. Du gör biffarna av bland annat kantareller, lök, ägg, mjöl och ströbröd. Servera de tjusiga biffarna till förrätt och garnera med en sallad och hela stekta svampar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 minibiffar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skölj ev burksvampen. Finhacka kantarellerna. Skala och finhacka lökarna.
  2. Fräs löken i 1 msk smör några minuter. Blanda löken med kantareller, ägg, mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Forma till ca 20 små biffar. Vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna.
  4. Servera biffarna som en förrätt med en sallad på blandade späda skott vända i en vinägrettdressing. Garnera gärna med några stekta svampar.

För alla

Fri från laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 20 minibiffar
  • 800 g förvällda kantareller eller kantareller på burk (800 g förvällda kantareller motsvarar 4 burkar à 184 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • smör eller olja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan