Potatiskaka med spenat

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
2
Potatiskaka med spenat

En festlig potatiskaka där du varvar potatisskivor med spenat och vitlök. Häll över en krämig blandning av mjölk, grädde och ägg och grädda i ugnen. Servera den goda potatiskakan tillsammans med oxfilé med getost och vinsås.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Potatiskaka med spenat

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  mjölig potatis
2   vitlöksklyftor
400 g  fryst tinad bladspenat
1 1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
5   ägg
2 1/2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
olja till pensling

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: gör en gräddig potatisgratäng som inte innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Dubbla gärna satsen och laga den i en långpanna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god!!

Åsa

2018-03-28

Jättegod! Passar perfekt till oxfilé med vinsås! Kan också ätas som ensamrätt med sallad till!

Andrea

2007-01-02

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Stuvad spenat
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med champinjoner och spenat
Betyg 3.2 av 5.
264 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt laxrulle med pepparrotsost
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med spenat & Västerbottensost
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga