Potatiskaka med spenat

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
2
Potatiskaka med spenat

En festlig potatiskaka där du varvar potatisskivor med spenat och vitlök. Häll över en krämig blandning av mjölk, grädde och ägg och grädda i ugnen. Servera den goda potatiskakan tillsammans med oxfilé med getost och vinsås.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Potatiskaka med spenat

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  mjölig potatis
2   vitlöksklyftor
400 g  fryst tinad bladspenat
1 1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
5   ägg
2 1/2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
olja till pensling

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god!!

Åsa

2018-03-28

Jättegod! Passar perfekt till oxfilé med vinsås! Kan också ätas som ensamrätt med sallad till!

Andrea

2007-01-02

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Stuvad spenat
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med champinjoner och spenat
Betyg 3.2 av 5.
265 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med spenat & Västerbottensost
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön lasagne
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga