Potatiskaka med spenat

10
2
Potatiskaka med spenat

En festlig potatiskaka där du varvar potatisskivor med spenat och vitlök. Häll över en krämig blandning av mjölk, grädde och ägg och grädda i ugnen. Servera den goda potatiskakan tillsammans med oxfilé med getost och vinsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Potatiskaka med spenat

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg
mjölig potatis
2
vitlöksklyftor
400 g
fryst tinad bladspenat
1 1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
5
ägg
2 1/2 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
-
olja till pensling

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: gör en gräddig potatisgratäng som inte innehåller ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Dubbla gärna satsen och laga den i en långpanna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Åsa

3/28/2018

Riktigt god!!

Andrea

1/2/2007

Jättegod! Passar perfekt till oxfilé med vinsås! Kan också ätas som ensamrätt med sallad till!

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept