Potatiskaka med rökt lax och gräddfil
Denna rustika potatiskaka med rökt lax och gräddfil serveras med fördel som brunch, lunch eller middag en ruggig höstdag. Den salta kaprisen och krispiga rödlöken gör inte bara rätten finare utan bidrar också med fräschör. Servera gärna med ett glas torr päroncider.
Ingredienser
2 portioner
300 g fast potatis
50 g smör
1 rödlök
1 citron (saft av en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 kruka dill
2 msk kapris
1 dl gräddfil
salt
peppar
150 g kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1652 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt3.55 g
Kolhydrater18 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god, men potatiskaka blev inte 1cm och vi tyckte det blev lite lite potatis till två personer. Nästa gång tänker jag köra mer potatis typ 450g riven potatis.
Robert
2024-03-22Kändes som någonting fattades, håller med om att den inte alls bör kallas huvudrätt. Vi gillade den inte alls.
Åsa
2022-02-02Kan knappast kalla detta för en huvudrätt. Förrätt som högst.
Sylwia
2020-09-28