Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

10
2
Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

Denna rustika potatiskaka med rökt lax och gräddfil serveras med fördel som brunch, lunch eller middag en ruggig höstdag. Den salta kaprisen och krispiga rödlöken gör inte bara rätten finare utan bidrar också med fräschör. Servera gärna med ett glas torr päroncider.

Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

Ingredienser

2 portioner
300 g fast potatis
50 g smör
1 rödlök
1 citron (saft av en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1 kruka dill
2 msk kapris
1 dl gräddfil
salt och peppar
150 g kallrökt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Åsa

2022-02-02

Kändes som någonting fattades, håller med om att den inte alls bör kallas huvudrätt. Vi gillade den inte alls.

Sylwia

2020-09-28

Kan knappast kalla detta för en huvudrätt. Förrätt som högst.

Näringsvärde per portion

Energi 1652 KJ / 395 kCal
Fett 27 g
Salt 355 g
Kolhydrater 18 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden