Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
2
Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

Denna rustika potatiskaka med rökt lax och gräddfil serveras med fördel som brunch, lunch eller middag en ruggig höstdag. Den salta kaprisen och krispiga rödlöken gör inte bara rätten finare utan bidrar också med fräschör. Servera gärna med ett glas torr päroncider.

Potatiskaka med rökt lax och gräddfil

Ingredienser

2 portioner
300 g  fast potatis
50 g  smör
1   rödlök
1   citron (saft av en citron motsvarar 2 msk citronsaft)
1   kruka dill
2 msk  kapris
1 dl  gräddfil
salt och peppar
150 g  kallrökt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Kändes som någonting fattades, håller med om att den inte alls bör kallas huvudrätt. Vi gillade den inte alls.

Åsa

2022-02-02

Kan knappast kalla detta för en huvudrätt. Förrätt som högst.

Sylwia

2020-09-28

Näringsvärde per portion

Energi1652 KJ / 395 kCal
Fett27 g
Salt3.55 g
Kolhydrater18 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varmrökt lax med betor och dill
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hovmästarfisk med färskpotatis och babyspenat
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlaxfralla med senapsdressing
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad gravlax från Vånö
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad gräddfil med rökt lax
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blå congo vickningssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga