Gravlaxfralla med senapsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravlaxfralla med senapsdressing

En fralla fylld med gravad lax och andra godsaker blir bästa lunchmaten för sköna utestunder. Bröden gröps ur och inkråmet bladas med gräddfil smaksatt med både citronskal, dill och senap. Gravlaxfralla med senapsdressing mättar såväl liten som stor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär gurkan i skivor.
  2. Riv det yttersta av citronskalet. Blanda senap, gräddfil och citronskal. Smaksätt med salt och peppar. Grovhacka dillen och blanda ner. Spara lite dill till garnering.
  3. Skölj och skär romansalladen i grova bitar.
  4. Skär av ett ”lock” (toppen) på frallorna och gröp ur inkråmet (så det blir som en skål). Hacka inkråmet grovt och blanda ner i gräddfilssåsen.
  5. Fyll frallorna med sallad, lax, gräddfilssåsen och gurkan. Garnera med dill och lägg på ”locket”.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 citron
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 romansallad
  • 4 st frallor
  • 225 g gravad lax i skivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1259 kJ / 302 kCal