Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hovmästarfisk med färskpotatis och babyspenat

Hovmästarfisk med färskpotatis och babyspenat tillagar du lätt. Varmrökt fisk med hovmästarsås är riktigt mumsigt. Med lite röd lök och kapris på toppen gör du rätten fenomenal.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa fisken och ta bort skinn och eventuella ben. Lägg fiskbitarna i en form eller fördela direkt på tallrikarna.
  2. Rör samman hovmästarsås- eller gravlaxsås och gräddfil. Tillsätt dill och smaka av salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  3. Skala och skiva rödlök ganska tunt och lägg den på rätten. Strö över väl avrunnen kapris.
  4. Servera med kokt färskpotatis, knäckebröd och gärna en sallad av färska späda spenatblad eller mangold med råriven morot, äppelbitar, apelsin och solrosfrö.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hovmästar- eller gravlaxsåsen.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot ett sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g varmrökt fisk t ex kippers eller laxfilé
  • 4 msk hovmästar- eller gravlaxsås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 liten rödlök
  • 3 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?