Halstrad gravlax från Vånö

På Vånö brukar de äta en helt gudomligt god lax som du med detta recept kan bjuda på hemma! Halstra bara snabbt din gravlax i panna och rör ihop en mumsig sås med smak av både äpple och citrus. Härlig husmanskost som avnjuts med nykokt färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
500 g gravad lax i bit
Sås
3 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
2 msk finhackad dill
2 msk finrivet äpple
finrivet skal av 1 citron
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag gjorde en snabbgravning av färsk lax och halstrade den. Till detta använde jag senapssåsen med lite majonnäs. Det blev supergott och var dessutom enkelt!
Sylvia
2009-07-31