Halstrad gravlax från Vånö | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad gravlax från Vånö

På Vånö brukar de äta en helt gudomligt god lax som du med detta recept kan bjuda på hemma! Halstra bara snabbt din gravlax i panna och rör ihop en mumsig sås med smak av både äpple och citrus. Härlig husmanskost som avnjuts med nykokt färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Blanda ingredienserna till såsen och krydda med salt och peppar.
  2. Stek fisken i en het grillpanna 2-4 minuter på varje sida. Skär fisken i portionsbitar. Servera med såsen och kokt färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 500 g gravad lax i bit
Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finrivet äpple
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan