Halstrad gravlax från Vånö

1
1
Halstrad gravlax från Vånö

På Vånö brukar de äta en helt gudomligt god lax som du med detta recept kan bjuda på hemma! Halstra bara snabbt din gravlax i panna och rör ihop en mumsig sås med smak av både äpple och citrus. Härlig husmanskost som avnjuts med nykokt färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Halstrad gravlax från Vånö

Ingredienser

4 portioner
800 g färskpotatis
500 g gravad lax i bit

Sås

3 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
2 msk finhackad dill
2 msk finrivet äpple
finrivet skal av 1 citron
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Sylvia

2009-07-31

Jag gjorde en snabbgravning av färsk lax och halstrade den. Till detta använde jag senapssåsen med lite majonnäs. Det blev supergott och var dessutom enkelt!