Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème
![Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_148173/cf_259/brackt_rimmad_oxbringa__rostade_rotfrukter_och_senapscrème.jpg)
Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème är ett elegant recept som passar till nyårshelgen och vid andra festliga tillfällen. Rotfrukterna kryddas med rosmarin.
![Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_148173/cf_259/brackt_rimmad_oxbringa__rostade_rotfrukter_och_senapscrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kokt, rimmad oxbringa
2 msk smör eller margarin
500 g skivad potatis (500 g motsvarar ca 8 st)
2 skivade morötter
2 skivade palsternackor
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
Senapscrème
2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig, söt senap
1 msk pepparrot (riven)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer