Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème

Bräckt rimmad oxbringa, rostade rotfrukter och senapscrème är ett elegant recept som passar till nyårshelgen och vid andra festliga tillfällen. Rotfrukterna kryddas med rosmarin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva den kokta oxbringan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form och pensla dem med olivolja. Strö över rosmarin. Sätt in formen mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min.
  3. Bräck oxbringan i matfett i en het stekpanna.
  4. Crème: Blanda ihop alla ingredienser till senapscrèmen och smaka av med salt.
  5. Servera oxbringan med de rostade rotfrukterna och senapscrèmen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kokt, rimmad oxbringa
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g skivad potatis (500 g motsvarar ca 8 st)
  • 2 skivade morötter
  • 2 skivade palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
Senapscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig, söt senap
  • 1 msk pepparrot (riven)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer