Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Pocherat ägg med bacon, tomat och pepparrot

Pocherat ägg med bacon, tomat och pepparrot är en vacker och festlig rätt till söndagsbrunchen som är både lätt och mättande. Lägg rucola på ett fat, strö över bacon, tomater och pepparrot och lägg till sist på äggen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med ättiksspriten.
  2. Knäck äggen i 4 koppar (för 4 port) och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp äggen en bunke med kallt vatten i. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
  3. Stek baconet knaprigt och låt fettet rinna av.
  4. Skär tomaterna i halvor. Lägg rucolan på ett fat, strö över baconet, tomaterna och pepparroten. Lägg på äggen.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • 4 ägg
  • 140 g bacon
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 2 msk nyriven pepparrot

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 910 kJ / 218 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer