Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisgryta med thaismak

På bara en halvtimme svänger du ihop denna ljuvliga potatisgryta med thaismak! Din heta gryta får sin speciella, goda smak av att koka i kokosmjölk med röd chili och ingefära. Häll ner koriander i grytan med potatis just innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, skölj och skiva purjolöken i sneda skivor. Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp en djup panna med olja. Fräs morötter, lök, vitlök och potatis. Späd med kokosmjölk eller buljong och låt sjuda under lock 10-12 min.
  3. Kärna ur och strimla chilin. Lägg i chili, ingefära och purjolök i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta med koriandern.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 900 g potatis (gärna Cheriepotatis)
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl kokosmjölk alternativt halva mängden grönsaksbuljong
  • 1 liten röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk grovhackad koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2188 kJ / 523 kCal