Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Thaikyckling med kokos

Den här thailändska kycklinggrytan med kokosmjölk har fått hetta av röd curry. Smaka av försiktigt med curryn så att alla middagsgäster kan äta utan att det blir för starkt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Bryn kycklinglåren i oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök och curry och låt det fräsa med i en halv minut.
  4. Tillsätt kokosmjölk och smulad buljongtärning. Låt det koka sakta ca 10 minuter. Lägg i purjolök och sugarsnaps och låt det koka ytterligare 2–3 minuter.
  5. Servera med ris och delade tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 900 g kycklinglår
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk röd curry
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer