Thaikyckling med kokos
Den här thailändska kycklinggrytan med kokosmjölk har fått hetta av röd curry. Smaka av försiktigt med curryn så att alla middagsgäster kan äta utan att det blir för starkt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
900 g kycklinglår
1 msk rapsolja
2 tsk röd curry
400 ml lätt kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
100 g sugarsnaps
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 606 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater57.2 g
Protein35.8 g
Kommentarer
Stek kyckling med vanlig curry , tillsätt sambalolek +rödcurry. 2stbuljongtärningar även mera kokosmjölk. Sedan lägg i de grönsaker du vill ha 10/10
Johan
2020-09-08Smaksatte med ca 1-2 msk red curry paste. Starkt och gott blev det!!
Nadia
2012-06-04perfekt kryddning när man har små barn 6 och 3 år gamla. båda två tyckte det var jätte gott.
Jeanette
2012-05-21