Simba – thaisoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Simba – thaisoppa

En fantastiskt god och smakrik, men samtidigt enkel och snabblagad soppa med thaismak. Lime, apelsin och ingefära matchar fint ihop med kokosmjölken. Sweet chilisås, röd curry och färsk koriander hjälps åt att ge extra sting åt thaisoppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna. Dela dem på längden och skär i slantar. Ansa och strimla purjon.
  2. Fräs morot, purjo och currypaste i olja i en stor kastrull ca 3 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Smaka ev av med mer limejuice och fiskksås. Servera och garnera med chiliflakes och koriander.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Tips

Soppan blir matigare om den blandas med kokta äggnudlar. Lägg i dem strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk rapsolja
Till garnering
  • färsk koriander
  • chiliflakes
Lägg till i inköpslistan