Kyckling- och nudelsoppa

En värmande kokosmjölksbaserad nudelsoppa gör du extra matig genom att tillsätta stekt kyckling och vita bönor. Smaksätt med chili, paprika och citron för lite extra sting.

Ingredienser
10 portioner
500 g kycklingfiléer
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
2 röda chili (spansk peppar)
2 röda paprikor
2 msk matolja
2 burkar kokosmjölk à 400 ml
2 hönsbuljongtärningar
2 paket vita bönor à 380 g
2 paket äggnudlar à 250 g
salt och peppar
1 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- /glasnudlar eller kokt ris.
Äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- /glasnudlar eller kokt ris.
Gör så här
Tips
Gör vegetarisk genom att utesluta kycklingen, använd grönsaksbuljong och tillsätt en burk kikärter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt okej för mig och var lättlagat. Men kanske inte något jag skulle bjuda en dejt på.
Gustav
2020-02-05