Sötstarkt curryfläsk
Vill du avnjuta en middag med intensiva smaker? Då ska du testa den här kraftfulla rätten där söta och starka smaker kombineras i form av curry, ingefära, sidfläsk, kokosmjölk och socker. Serverat med jasminris och ananas är rätten en höjdare.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka (eller annat magert fläskkött)
2 msk rapsolja
1 - 1 1/2 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
1 msk färskriven ingefära
2 msk färskpressad limejuice
2 msk socker
1 tsk salt
1 påse bladspenat (à 70 g)
jasminris
ananas i bitar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott! Tog mer currypasta för mer hetta.
Therese
2024-01-07Mums!! Fantastiskt gott. Tog dock inte 2 msk curry, utan bara 1. Blev starkt, sött och gott. ananas är ett måste.
Bibbi
2010-10-18