Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sötstarkt curryfläsk

Vill du avnjuta en middag med intensiva smaker? Då ska du testa den här kraftfulla rätten där söta och starka smaker kombineras i form av curry, ingefära, sidfläsk, kokosmjölk och socker. Serverat med jasminris och ananas är rätten en höjdare.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär färsk skinka i 2 cm stora bitar. Stek köttet i rapsolja tillsammans med röd currypaste.
  2. Tillsätt kokosmjölk, färskriven ingefära, färskpressad limejuice, socker och salt. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter eller tills köttet är färdigt.
  3. Tillsätt bladspenat och låt koka ytterligare 1 minut. Servera med jasminris och gärna ananas i bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka (eller annat magert fläskkött)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 påse bladspenat (à 70 g)
  • jasminris
  • ev ananas i bitar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?