Potatisgnocchi med salvia, zuccini och purjolök

Hemgjorda potatisgnocchi är matpyssel som ger höga smakpoäng. Enklare än vad man kan tro, följ bara instruktionerna. Den goda potatisgnocchin behöver sedan bara några få utvalda tillbehör för att bli en kulinarisk höjdare. Här serverar du gnocchin med salviadoftande zucchini och purjolök till en grön gourmetmiddag.

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
1 purjolök
1 kruka salvia
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gnocchi
900 g fast potatis
2 ägg
ca 4 dl vetemjöl (240 g + extra till utbakning)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 dl kokvatten (från gnocchin)
1 msk smör
Till servering
hyvlad parmesan
Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 584 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater85 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stJättegott! Det lagar vi fler gånger.
Liselotte
Ser gott ut.
Ove
Hej Niklas! Vi har aldrig testat att frysa dem. Men vår spontana tanke är att det alltid är lite lurigt att frysa rätter med potatis i. Testa gärna, och gör då som du säger själv - frys dem på en bricka och lägga dem i en påse när de är frysta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Ska absolut testa! Hemmagjord gnocchi är så gott, kul att få inspiration till nya tillbehör. Har dock en fråga: Om man gör en hel sats (4 port) när man ändå håller på, kan man frysa in hälften till senare tillfälle och då bara ta fram? Har sett att en del styckfryser in dem okokta på brickor, för att sedan lägga i påse, men sådan stor plats har vi inte i frysen. Kan man göra på annat sätt? Olja in dem ordentligt och frysa i påse direkt? Koka först och sedan frysa in? Annat...? Tacksam för svar. MVH Anna/Niklas
Niklas