Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastagnocchi med bacon och salvia

Denna underbara måltid på smarrig pastagnocchi kan du enkelt variera själv. Blanda ihop din varma gnocchi med knaprig bacon och salvia eller gör ett vegetariskt alternativ där kött byts mot mumsiga borlottibönor. Snabblagat och himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Stek bacon i en stekpanna. Lägg i salvia och fräs en stund. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda bacon och pasta och smaka av med lite salt och peppar. Avsluta med att ringla över olivoljan. Garnera med salviablad.
  4. Till pastan är det gott att servera en tomatsallad på grov skuren tomat, rödlökshalvmånar, 1 msk sherryvinäger, 1 tsk honung, salt och svartpeppar (för 4 port).

Tips

För ett vegetariskt alternativ byt ut bacon mot 100 g borlottibönor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta gnocchi
  • 1 paket bacon (à 140 g) eller Må Gott bacon för ett lättare alternativ
  • 3 kvistar salvia
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?