Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

11
4 Klimatsmart
Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

En väldigt enkel rätt som ger restaurangkänsla hemma i köket. Råvaror som salvia, grönkål, smör och citron gör sig mycket bra tillsammans. Addera grädde för krämighet, och du har en gnocchirätt som du kommer att göra många gånger om.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 kruka salvia
125 g hackad grönkål
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1/2 citron

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grödde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Désirée

2022-05-10

Gnocchi - jisses, snudd på det sämsta jag ätit. Det blir ju bara som klister i hela munnen. Den här middagen kändes som ett straff.

Desireé

2022-03-26

Det här är fantastiskt gott! För att göra det ännu lite lyxigare och godare kan man bryna smöret innan man lägger i grönkål och kikärtor (salvian kan man hoppa!). Dra i riven parmesan och toppa med nyrostade hasselnötter.

Beatrice

2021-10-18

Det va faktiskt väldigt gott! Lagat flera gånger redan!

Näringsvärde per portion

Energi 2649 KJ / 642 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden