Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

9
1 Klimatsmart
Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

En väldigt enkel rätt som ger restaurangkänsla hemma i köket. Råvaror som salvia, grönkål, smör och citron gör sig mycket bra tillsammans. Addera grädde för krämighet, och du har en gnocchirätt som du kommer att göra många gånger om.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2
kruka salvia
125 g
hackad grönkål
1 msk
smör
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
2
förp potatisgnocchi (à 400 g)
1/2
citron

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grödde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Carolina

2021-08-19

Supergott, krämigt och lyxiga smaker. Kommer göra detta igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2649 KJ / 642 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept