Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

62
2
Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi skivat surdegsbröd med en grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. En grymt god macka som passar morgon, middag och kväll.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Hummus

1
förp kikärtor (à 390 g)
1 tsk
finrivet citronskal
2 tsk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
malen spiskummin
1/2 msk
tahini (sesampaste)
1/2
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Macka

100 g
grönkål
8
skivor ljust surdegsbröd
1 dl
strimlade soltorkade tomater
150 g
fetaost
-
chiliflakes
-
olivolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Byt ut fetaost mot halloumi i skivor för en macka med lite mer tugg och skönt "gnek".

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Cecilia

2020-09-10

Mycket goda fast jag skippade grönkålen!

Ingrid

2019-01-14

Kanongoda! Och så vackra i snittet med de gröna och röda. Jag gjorde min hummus slät utan citron. En sats räckte för mig till 6 mackor av lite mindre storlek. Följde tipset och tog halloumi istället för feta. Skar 0,5 centimeter tjocka skivor och stekte på innan jag la dem på mackan. Stekte även på grönkålen någon minut innan. Köpte torkade soltorkade tomater i påse istället för strimlade på burk. La i vatten en timme och skar sedan. Kommer bjuda på dessa nästa gång jag får gäster!

Näringsvärde per portion

Energi 1829 KJ / 437 kCal
Fett 23.1 g
Salt 3.09 g
Kolhydrater 35.9 g
Protein 17.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept