Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi skivat surdegsbröd med en grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. En grymt god macka som passar morgon, middag och kväll.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2016
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt ut fetaost mot tofu.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Cecilia
2020-09-10Mycket goda fast jag skippade grönkålen!
Ingrid
2019-01-14Kanongoda! Och så vackra i snittet med de gröna och röda. Jag gjorde min hummus slät utan citron. En sats räckte för mig till 6 mackor av lite mindre storlek. Följde tipset och tog halloumi istället för feta. Skar 0,5 centimeter tjocka skivor och stekte på innan jag la dem på mackan. Stekte även på grönkålen någon minut innan. Köpte torkade soltorkade tomater i påse istället för strimlade på burk. La i vatten en timme och skar sedan. Kommer bjuda på dessa nästa gång jag får gäster!