UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi skivat surdegsbröd med en grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. En grymt god macka som passar morgon, middag och kväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hummus: Häll av och mixa kikärterna grovt med en stavmixer. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Macka: Ansa och bryt grönkålen i mindre bitar.
  3. Bred hummusen på hälften av brödskivorna. Fördela grönkål och soltorkade tomater ovanpå. Smula över fetaosten. Strö över chiliflakes. Lägg på resterande bröd som lock och tryck till.
  4. Stek bröden i lite olivolja i en stekpanna på båda sidor eller använd en mackgrill.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Byt ut fetaost mot halloumi i skivor för en macka med lite mer tugg och skönt "gnek".

Ingredienser

Portioner: 4
Hummus
  • 1 förp kikärter (à 390 g)
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 msk tahini (sesampaste)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Macka
  • 100 g grönkål
  • 8 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • chiliflakes
  • olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1829 kJ / 437 kCal