Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost
Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi skivat surdegsbröd med en grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. En grymt god macka som passar morgon, middag och kväll.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
Hummus
1 förp kikärtor (à 390 g)
1 tsk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 msk tahini (sesampaste)
1/2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Macka
100 g grönkål
8 skivor ljust surdegsbröd
1 dl strimlade soltorkade tomater
150 g fetaost
chiliflakes
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1829 KJ / 437 kCal
Fett23.1 g
Salt3.09 g
Kolhydrater35.9 g
Protein17.4 g
Kommentarer
Mycket goda fast jag skippade grönkålen!
Cecilia
2020-09-10Kanongoda! Och så vackra i snittet med de gröna och röda. Jag gjorde min hummus slät utan citron. En sats räckte för mig till 6 mackor av lite mindre storlek. Följde tipset och tog halloumi istället för feta. Skar 0,5 centimeter tjocka skivor och stekte på innan jag la dem på mackan. Stekte även på grönkålen någon minut innan. Köpte torkade soltorkade tomater i påse istället för strimlade på burk. La i vatten en timme och skar sedan. Kommer bjuda på dessa nästa gång jag får gäster!
Ingrid
2019-01-14