Potatisgnocchi med rostade kikärtor och salvia

En väldigt enkel rätt som ger restaurangkänsla hemma i köket. Råvaror som salvia, grönkål, smör och citron gör sig mycket bra tillsammans. Addera grädde för krämighet, och du har en gnocchirätt som du kommer att göra många gånger om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 642 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stTyckte inte gnocchin var så rolig och fanns inte mkt smak av salvian tyvärr. Annars fräsch som vegetarisk rätt. Smakmässigt väldigt ”snäll” rätt.
Pia
Riktigt gott och lätt att tillaga!! Jag använde dock pasta gnocchi för jag kunde hitta någon potatis gnocchi på ICA.
Tony
Väldigt gott! Skippat salvian och haft på riven parmesan. Vissa gånger har vi bytt ut gnocchin mot fylld tortellini vilket också var väldigt gott.
Alexandra
Riktigt god vardagsmat ,lättlagat och mättande. Glöm inte citron och salvia !!
Charlotte
Ganska meningslös rätt, definitivt inte någon restaurang-känsla!
Bo arne
Gnocchi - jisses, snudd på det sämsta jag ätit. Det blir ju bara som klister i hela munnen. Den här middagen kändes som ett straff.
Désirée
Det här är fantastiskt gott! För att göra det ännu lite lyxigare och godare kan man bryna smöret innan man lägger i grönkål och kikärtor (salvian kan man hoppa!). Dra i riven parmesan och toppa med nyrostade hasselnötter.
Desireé
Det va faktiskt väldigt gott! Lagat flera gånger redan!
Beatrice
Supergott, krämigt och lyxiga smaker. Kommer göra detta igen!
Carolina