Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bräckt kassler med avokado- och apelsinsalsa

Denna bräckta kassler med avokado- och apelsinsalsa svänger du ihop på ett litet kick. Fläskköttet skivas tunt och steks lätt innan den läggs på tallrik med den mumsiga salsan toppad av sesamfrön. Servera med potatis eller ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i tunna skivor.
  2. Skala och skär avokado och apelsin i små bitar. Strimla löken och blanda allt med rucola.
  3. Smula över lite flingsalt, peppar och sesamfrön.
  4. Bräck kasslern hastigt på båda sidor i en panna utan fett. Servera med salsan och potatis, ris eller någon annan sorts gryn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 1 stor avokado
  • 1 stor apelsin
  • 1/2 rödlök
  • 1 näve ruccola
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk sesamfrön (gärna rostade i torr panna)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1901 kJ / 454 kCal
Läs mer om näringsvärden