Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler- och broccolipytt

Hungrig och tidsbrist? Prova denna kassler- och broccolipytt med ägg och cottage cheese! Från start till middagsbord tar det inte längre tid än vad det tar för pastan att koka.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt fryst broccoli när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  2. Fräs strimlad purjolök mjuk i olivolja i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar.
  3. Blanda pastan med lökfräset, cottage cheese, strimlad kassler, äggulor, riven parmesan och hackad persilja. Låt allt bli varmt. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cottage cheese med tofu och använd mjölkfritt hårdostalternativ istället för parmesan.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Uteslut äggulorna. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g gnocchi
  • 300 g fryst broccoli
  • 1 liten, strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g cottage cheese
  • 200 g strimlad kassler
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 530 kCal