Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja

Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja

Potatisgnocchi med fänkål och rökt skinka är en matig middagsrätt med få ingredienser. Den anisdoftande fänkålen ger rätten karaktär tillsammans med den rökta skinkan. Extra god blir gnocchin toppad med len buffelmozzarella.

Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja

Ingredienser

4 portioner
2 små fänkål
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
200 g skivad rökt skinka
1 kruka kruspersilja
500 g potatisgnocchi
125 g mozzarella

Till servering

grönsallad med mangoldskott

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Som sagts, för lite smak och konsistens. Om man stekt gnocchin kanske?

    Jenny

  • Godare med starkare ost?

    Marjaana

  • Väldigt intetsägande. Rena bamba.

    Annika

  • Lätt och gott (men inte fantastiskt). Kan lätt pimpas eller göras om efter vad man har i skåpet. Mätt blir man också! Men ta gärna lite mer mozzarella…

    Anna

  • Jag bytte skinka mot vegokorv. Tyckte det blev gott och kändes mättande.

    Laila

Näringsvärde per portion

Energi1707 KJ / 408 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater25.5 g
Protein23.9 g

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad