Fritters är det svengelska namnet på frasigt stekta plättar eller små biffar. Dessa potatisfritters är ett hett tips om du råkar ha några kokta potatisar liggandes i kylen. Riv potatisen, blanda med ägg, ost, purjolök och persilja. Stek gyllene – klart!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såg Maries bekymmer, att de ej höll ihop……..stek dem på lägre temp är mitt förslag. Mina höll då ihop😉🤞
Christine
2023-07-04Ljuvliga🥰👌🏻
Christine
2023-07-04Hej! Mina fritters höll inte ihop. Jag använde fast potatis. Vad gjorde jag för fel?
Marie
2023-06-26Hej Marie! Hmm... svårt att veta varför dina fritters inte höll ihop. Vissa potatissorter är rätt hårda, kan det ha varit lite hårdare potatisar du använde? Vi har nu förtydligat i receptet att det gärna får vara mjöliga potatisar som ska användas. Hoppas att du vill testa laga dem igen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30