Potatisfritters
Fritters är det svengelska namnet på frasigt stekta plättar eller små biffar. Dessa potatisfritters är ett hett tips om du råkar ha några kokta potatisar liggandes i kylen. Riv potatisen, blanda med ägg, ost, purjolök och persilja. Stek gyllene – klart!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt kall potatis (gärna mjölig)
2 ägg
2 dl riven lagrad ost
1 dl finskuren purjolök
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 - 4 msk rapsolja (till stekning)
Serveringsförslag
stekt korv
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1299 KJ / 310 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lägg till maizena så blir det tipptopp
Jessica
2023-11-07Såg Maries bekymmer, att de ej höll ihop……..stek dem på lägre temp är mitt förslag. Mina höll då ihop😉🤞
Christine
2023-07-04Ljuvliga🥰👌🏻
Christine
2023-07-04