Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisfritters

Fritters är det svengelska namnet på frasigt stekta plättar eller små biffar. Dessa potatisfritters är ett hett tips om du råkar ha några kokta potatisar liggandes i kylen. Riv potatisen, blanda med ägg, ost, purjolök och persilja. Stek gyllene – klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv potatisen grovt.
  2. Blanda potatisrivet med ägg, ost, purjolök och persilja. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma smeten till ca 10 fritters/bullar (för 4 port).
  4. Stek frittersen i oljan i en stekpanna på medelhög värme tills de är gyllene på båda sidor.
  5. Servera med knaperstekt bacon eller kryddstark chorizo, lingonsylt och gräddfil.

För alla

Fri från gluten innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kokt kall potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 dl finskuren purjolök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 msk rapsolja (till stekning)
Till servering
  • knaperstekt bacon eller kryddstark chorizo
  • lingonsylt
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2288 kJ / 546 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept