Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv i ugn med äppelsky

Detta recept på korv i ugn med äppelsky har en frisk och syrlig smak av äpple! Rätten är både snabb- och lättlagad och en spännande variant på husmanskost, där den ugnsstekta falukorven, tillsammans med purjolök, äppelklyftor och rosmarin, bildar en enkel men vinnande middagsmåltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skär korven i 8 bitar (för 4 port). Skär ena sidan i ett rutmönster.
  4. Lägg korvbitarna med rutorna uppåt i en ugnssäker form.
  5. Ansa och skär purjolöken i breda bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  6. Lägg purjolök, äppelklyftor och rosmarin runt korven.
  7. Rör ihop äppeljuice, kalvfond och vatten och häll över korven.
  8. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Ös en eller ett par gånger under tillagningen för saftigare resultat.
  9. Servera med kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 550 g nöt korv
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 1 tsk rosmarin
  • 3/4 dl konc äppeljuice
  • 1 msk kalvfond
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 475 kCal