Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsgryta med kryddig korv

Rotfruktsgryta med kryddig korv är en god och billig vardagsrätt. Rotfrukter i olika färger och en kryddig korv gör att grytan känns pålitlig och välsmakande. Servera ett gott bröd till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Koka upp buljongen i en låg vid gryta. Lägg i rotfrukterna, purjolöken, salt och peppar. Koka under lock i 15 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Skiva korvarna och lägg dem i grytan mot slutet av koktiden. Strö över persiljan före servering. Servera tillsammans med grovt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Tips

Gott att servera pepparrot blandat med äppelmos till grytan. Avsluta måltiden med en färsk frukt i skivor.

Gröna tipset: Ta bort korven och tillsätt ca 100 g mer rotfrukter per person till grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g potatis
  • ca 200 g kålrot
  • 3 små morötter
  • 1 liten purjolök
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 pkt kryddig mager korv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?