Potatisfrittata med tomatsås

9
2
Potatisfrittata med tomatsås

Tänk pizza, fast som omelett – med potatis, ägg, riven ost, örter och färdig tomatsås. Smidigt värre om du råkar ha ett gäng kokta potatisar på lut i kylen. Bjud gärna den matiga potatisfrittatan med en rejäl vitkålssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Potatisfrittata med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokt kall potatis
-
olja (att smörja formen med)
8
ägg
4 dl
mjölk (3%)
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
torkad basilika
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
1
förp tomatsås med vitlök (à 390 g)
3 dl
riven ost

Till servering

färsk basilika
olivolja (att ringla över frittatan)
svartpeppar
vitkålssallad

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Åsa

2017-11-29

Gott att även lägga i bacon.

Micaela

2017-09-10

God lättlagat vego lunchsalternativ!

Näringsvärde per portion

Energi 2649 KJ / 620 kCal
Fett 44 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 30 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept