Potatisfrittata med tomatsås
Tänk pizza, fast som omelett – med potatis, ägg, riven ost, örter och färdig tomatsås. Smidigt värre om du råkar ha ett gäng kokta potatisar på lut i kylen. Bjud gärna den matiga potatisfrittatan med en rejäl vitkålssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt kall potatis
olja (att smörja formen med)
8 ägg
4 dl mjölk (3%)
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 förp tomatsås med vitlök (à 390 g)
3 dl riven ost
Till servering
färsk basilika
olivolja (att ringla över frittatan)
svartpeppar
vitkålssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 620 kCal
Fett44 g
Salt4.16 g
Kolhydrater30 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott att även lägga i bacon.
Åsa
2017-11-29God lättlagat vego lunchsalternativ!
Micaela
2017-09-10