Potatisfrittata med tomatsås

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
2
Potatisfrittata med tomatsås

Tänk pizza, fast som omelett – med potatis, ägg, riven ost, örter och färdig tomatsås. Smidigt värre om du råkar ha ett gäng kokta potatisar på lut i kylen. Bjud gärna den matiga potatisfrittatan med en rejäl vitkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Potatisfrittata med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
400 g kokt kall potatis
olja (att smörja formen med)
8 ägg
4 dl mjölk (3%)
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 förp tomatsås med vitlök (à 390 g)
3 dl riven ost

Till servering

färsk basilika
olivolja (att ringla över frittatan)
svartpeppar
vitkålssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gott att även lägga i bacon.

Åsa

2017-11-29

God lättlagat vego lunchsalternativ!

Micaela

2017-09-10

Näringsvärde per portion

Energi2649 KJ / 620 kCal
Fett44 g
Salt4.16 g
Kolhydrater30 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegansk libapizza margharita
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Omelettpizza
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med tomatsås och salsiccia
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Breakfast pizza
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Capricciosa-crêpes
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga