Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Omelettpizza

Gör en nyttigare variant av pizza genom att byta ut pizzadegen mot en omelett. Basen förgylls med tomatsås, skivade tomater, mozzarella och toppas med svarta oliver och grann ruccola.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och salt.
  3. Grädda stora omeletter eller små i smör i en stor eller liten stekpanna. Vänd omeletterna med hjälp av ett lock och stek på andra sidan.
  4. Lägg omeletterna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skiva tomaterna och osten.
  6. Bred tomatsåsen över omeletterna. Lägg på tomater och krydda med peppar. Lägg på osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 2-3 minuter.
  7. Strö över oliver och ruccola.
  8. Till servering: Servera med sallad och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen och brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarella och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt mozzarellan mot smältbar ostersättningsprodukt.

Tips

Receptet är provlagat för 2 omeletter men passar även för 4 små omeletter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • smör
  • 3 tomater
  • 2 förp mozzarella (á 125 g)
  • 1 dl italiensk tomatsås från burk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,8 dl svarta oliver
  • ruccolasallad
Till servering
  • sallad
  • bröd