Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matvetesallad med aprikoser och getost

(23)
15 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Har du testat matvete? Inte? Då är det dags att laga denna fantastiska matvetesallad med aprikoser och getost, den är formidabel! Enkel att göra och smakar förträffligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
  • 1 burk matvete (à 400 g)
  • 1 burk inlagda aprikoser (à 400 g)
  • 100 g getostar av chèvretyp
  • 1 påse valnötter (à ca 50 g)
  • 1 msk olivolja (gärna med citronsmak)
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ruccolan på ett fat. Låt matvetet rinna av och fördela över ruccolan. Låt aprikoserna rinna av och skär i klyftor.
  2. Fördela aprikoser, smulad getost och lätt krossade valnötter över. Ringla över olja. Toppa med lite flingsalt och peppar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: välj annan ost lagrad mer än 3 mån eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.