Matvetesallad med aprikoser och getost
![Matvetesallad med aprikoser och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21412/cf_259/matvetesallad_med_aprikoser_och_getost.jpg)
Har du testat matvete? Inte? Då är det dags att laga denna fantastiska matvetesallad med aprikoser och getost, den är formidabel! Enkel att göra och smakar förträffligt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
![Matvetesallad med aprikoser och getost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21412/cf_259/matvetesallad_med_aprikoser_och_getost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 påse rucola (à 70 g)
1 burk matvete (à 400 g)
1 burk inlagda aprikoser (à 400 g)
100 g getost av chèvretyp
1 påse valnötter (à ca 50 g)
1 msk olivolja (gärna med citronsmak)
flingsalt
svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: välj annan ost lagrad mer än 3 mån eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer