Smördegspizza med getost och rårivna betor
Perfekt som ett gott tilltugg är smördegspizzan som gratineras i ugnen med getost och crème fraiche. Strö på färsk, riven rödbeta som blandats med söta russin när pizzan är färdiggräddad.
Ingredienser
6-8 portioner
2 färska okokta rödbetor
1 dl russin
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
1 förp färsk smördeg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 förp getost (à 130 g)
100 g valnötter
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port.
Energi2172 KJ / 519 kCal
Fett41 g
Salt0.99 g
Kolhydrater27 g
Protein10 g
Kommentar
Jätte god ska prova med surdeg nästa gång 👍
Jan
2023-12-13