Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade

Härligt krispiga smördegsflarn toppade med getost, paprika och tapenade fungerar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som ett bidrag till buffébordet. Bäst smakar de då de serveras nygräddade.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 45 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär smördegen i rutor, ca 4 x 4 cm. Fördela dem på två bakpappersklädda plåtar (fär 45 st).
  3. Häll av och skär paprikan i strimlor om den är hel.
  4. Bred lite tapenade på varje ruta. Smula över osten och fördela paprikan på. Grädda mitt i ugnen 5–8 minuter tills smördegen fått fin färg.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ och läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen. Fri från ägg, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.

Ingredienser

Portioner: 45 st
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 dl grön tapenad
  • 1 burk grillad paprika (à 200 g)
  • 250 g getost av chèvretyp
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?