Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade

7
3
Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade

Härligt krispiga smördegsflarn toppade med getost, paprika och tapenade fungerar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som ett bidrag till buffébordet. Bäst smakar de då de serveras nygräddade.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Smördegsflarn med getost, grillad paprika och tapenade

Ingredienser

45 st
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 dl grön tapenad
1 burk grillad paprika (à 200 g)
250 g getost av chèvretyp

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 mån eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost och läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ och läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen. Fri från ägg, men läs för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sarah

2013-10-04

Hej! Tack för att ni tog bort receptetet, tyckte det var lite missvisande. En "riktig" vegetarian äter inte fisk eller skaldjur. Äter man fisk och skaldjur så är man semi-, pesci-, demi- eller flexivegetarian (kärt barn har många namn!), men aldrig en riktig vegetarian (https://www.vegsoc.org/FAQs).

Redaktionen

2013-09-23

Hej Sarah! Tack för din synpunkt! En del vegetarianer väljer att äta fisk och skaldjur, men vi har nu valt att ta bort detta recept från kategorin vegetariskt.

Sarah

2013-09-19

Bara en liten poängtering eftersom detta recept ligger under kategorin "vegetariskt" så är det sardeller i tapenaden.