Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

En enkel vardagsrätt som lika lätt kan serveras vid festligare tillfällen! Plättarna gör du genom att riva potatis och zucchini, och blanda ihop med mjöl, ägg och kapris. Välj själv vilken storlek plättarna ska ha när du steker dem, och ät dem sedan med hackad rödlök, smetana och tångkaviar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024

Ingredienser
4 portioner
Zucchiniplättar
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 bakpotatis
2 zucchini (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
1 msk kapris
3 msk smör
Till servering
1 rödlök
1 förp tångcaviar (à 70 g)
2 dl smetana
200 g råkostmix röd
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2036 KJ / 484 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater25 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stLite extra mjöl för att kompensera den vätska som inte kan kramas ut ordentligt gjorde susen.
Camilla
Jag använder potatispressen för att få ut allt vatten, funkar kanonbra. Mats
Mats
Till redaktionen; Vet ni vad ni pratar om i svaret på Rakels inlägg? Inte så mycket vatten i zucchini? Bara sisådär 95%! 😮
Patric
Hej Patric! Ibland blir det fort och fel, tack för att du uppmärksammade oss! Nu är även receptet uppdaterat med att vätskan ska kramas ur både potatis och zucchini. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Dåligt med smak, så extra salt och chili. Svårt att steka när vattnet "släpper" från potatis och zucchini. Alldeles för blöt smet, trots att jag pressade ur vattnet ur båda. Skulle saltat och pressat zucchini innan, om jag gör rätten igen. Sen behöver man steka på ganska hög värme för att dom inte skulle falla isär. Gott, men lite pill😜.
A-c
Mycket gott och enkelt
Richard
Grymt goda, lättlagade. Skippade kaprisen, barnen älskade denna rätt.
Fredrik
Är ni säkra på att det är vattnet ur potatisen man ska krama ur istället för vattnet i zucchinin??
Rakel
Hej Rakel! Vi har nu uppdaterat receptet med att vätskan ska kramas ur både potatisen och zucchinin. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Som vanligt med era biffar/plättar så ramlade allt sönder. Slängde in i en ugnsform och gjorde pannkaka av det istället.
Ingela
Hej Ingela! Trist att du tycker att det är en vana :(. Men det gäller att steka tillräckligt länge på en sida så den håller ihop innan man vänder den första gången. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Tog mer än en timme att göra och plättarna föll bara isär. Fick slänga allt.
Adriana
Hej Adriana! Tråkigt att höra. Kanske har du varit lite för snabb att vända på plättarna? Det gäller att låta dem steka på ena sidan först så att de ”går ihop” och sedan vända på dem. Kanske även gjort dem lite för stora eller tjocka? Hälsningar Michelle
ICA-köket