Bresaola med pasta och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bresaola med pasta och tomat

En snabblagad och smakrik pasta passar till de flesta tillfällen. Här har du en pasta, gärna casarecce, som serveras med bresaola och tomatsallad. Oliver, underbar grana padano och persilja förhöjer rätten. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tomatsallad: Dela tomaterna. Hacka persiljan. Blanda tomaterna med olivolja, vinäger och persilja. Krydda med salt och peppar.
  3. Pasta: Låt oliverna rinna av. Värm pastasåsen och smaka av med cayennepeppar och ev salt.
  4. Blanda pastan med såsen och strö på oliver och ost.
  5. Till servering: Servera med bresaola och tomatsallad.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och välj annat mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2
Pasta
  • 2 port pasta (gärna casarecce)
  • 1 förp oliver pimiento (à 140 g)
  • 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • cayennepeppar
  • 50 g grana padano flarn
Tomatsallad
  • 250 g tomatmix
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 677 kCal