Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtplättar med caviar

Ett roligt, annorlunda och lyxigt recept på plättar! Blanda ned basilika och persilja i pannkakssmeten och servera sedan plättarna tillsammans med en klick caviar. Passar bra som en liten förrätt eller till buffén!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör Gluten-, ägg-, och mjölkfri pannkakssmeten och mixa den med basilika och persilja. Tillsätt lite extra salt, peppar och pressad vitlök. Grädda 20 plättar i margarinet (för 4 port).
  2. Skär zucchini i medelstora tärningar och fräs dem hastigt i en stekpanna. Lägg tillbaka dem i en bunke. Häll på grädde och lite citronsaft. Strimla gräslöken och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla salladen. Blanda i en bunke med vinäger och olja.
  4. Lägg upp fem plättar per person på assietter och toppa med kaviar, citronklyftor och dillkvist. Servera med zucchinisås och sallad.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl glutenfri pannkakssmet (se länk nedan under steg 1)
  • 1 1/2 dl färsk basilika
  • 1 dl persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • mjölkfritt margarin
Zucchinisås
  • 2 zucchini
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 knippe gräslök
Till servering
  • sallad
  • vinäger
  • olja
  • 2 burkar svart tångcaviar (à 100 g)
  • 1 citron
  • 4 dillkvistar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer