Saffranskladdkaka med mandelmassa
Jättegott recept på saffranskladdkaka utan vit choklad som du istället bakar med mandelmassa - det här är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med en julig och rund smak, utan att det blir riktigt lika sött som med vit choklad i kakan. Självklart kan du justera kladdigheten med antal minuter i ugnen.
Ingredienser
8 bitar
ca 1 msk flytande matfett (till formen)
ca 1/2 dl ströbröd (till formen)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin
2 förp saffran (à 0,5 g)
Till servering
bär eller sylt
vispbar matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Äts med nöje året runt.
Britt
2024-06-16Kan man använda mandelmjöl istället för vetemjöl?
Linda
2023-12-19Hej Linda! Vi är osäkra på om det går, vi rekommenderat att du gör denna istället som innehåller mandelmjöl https://www.ica.se/recept/glutenfri-saffranskladdkaka-729495/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20Hur länge kan man spara denna i kylskåp? Går den att göra tre-fyra dagar i förväg?
Sofia
2023-12-06Hej Sofia! Ett par dagar i kylen går fint men om du vill laga den upp emot 4 dagar innan den ska serveras skulle jag nog frysa in den. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-13