Saffranskladdkaka med mandelmassa

39
9
Saffranskladdkaka med mandelmassa

Saffranskladdkaka med mandelmassa är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med en julig och rund smak. Självklart kan du justera kladdigheten med antal minuter i ugnen.

Skriv ut
Saffranskladdkaka med mandelmassa

Ingredienser

8 bitar
ca 1 msk flytande matfett (till formen)
ca 1/2 dl ströbröd (till formen)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin
2 förp saffran (à 0,5 g)

Till servering

bär eller sylt
vispbar matlagningsgrädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri vispbar grädd ersättningsprodukt till servering.

Recept och bild i samarbete med Milda.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Malin

2020-12-23

Supergod! Men jag lät den få 25 min, blev för rinnig annars. Godast om man bakar dagen innan så att smakerna får sätta sig.

Linnéa

2020-12-08

Bästa kladdkakan någonsin! Så otroligt god!

Liselotte

2020-12-03

Blandade saffranet med en msk konjak innan jag tillsätte den i smeten. Bara för att få ur all den goda smaken av saffran i kakan. O så god den blev.

Testa liknande recept