Saffranskladdkaka med mandelmassa

Jättegott recept på saffranskladdkaka utan vit choklad som du istället bakar med mandelmassa - det här är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med en julig och rund smak, utan att det blir riktigt lika sött som med vit choklad i kakan. Självklart kan du justera kladdigheten med antal minuter i ugnen.
Samarbete med:
Santa Maria

Ingredienser
8 bitar
ca 1 msk flytande matfett (till formen)
ca 1/2 dl ströbröd (till formen)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin eller smör
2 förp Santa Maria saffran (à 0,5 g)
Till servering
bär eller sylt
vispbar matlagningsgrädde
Gör så här
00:18:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer
22 stMin blev inte heller kladdig, trots att jag tog ut den i förtid, efter 14 min. Kan det bero på äggstorleken? Kan ni ange vikt på äggen?
Karin
Kan man byta ut margarin mot smör
Lena
Hej Lena! Ja, det går fint! God Jul. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Lena! Det går bra. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Äts med nöje året runt.
Britt