Potatis- och spenatpaj

Denna smarriga potatis- och spenatpaj är en utmärkt bjudrätt. Under tiden som det lena pajskalet gräddas så steker du ihop den vackra spenatstuvningen. Lägg ner spenatröra, skivad, kokt potatis, oliver och salt feta i skalet och servera genast.

Ingredienser
8 portioner
4 dl vetemjöl
4 kvistar timjan
150 g smör eller margarin
1/2 dl vatten
Fyllning
500 g färskpotatis
1 gul lök
1 - 2 små vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
500 g färsk spenat
1 msk vetemjöl
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
100 g fetaost
12 - 14 svarta oliver med kärnor
Garnering
timjankvistar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1537 KJ / 367 kCal
Fett25 g
Salt1.46 g
Kolhydrater28 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stStår det rätt - ett halvt kilo färsk spenat? Det blir massor!
Hjördis
Hej Hjördis! Det stämmer. Det blir inte så mycket i volym när den är stekt. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Jag gillar egentligen inte spenat men tänkte att jag skulle testa. Fetaosten och oliverna gjorde susen! Min man tyckte att det var riktigt smarrigt.
Sofia
fint tips!
Christina