Knäckebröd

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
7
Knäckebröd

Knäckebröd, eller tunnbröd, ur egen ugn tar lite tid att göra men blir lyxigt knaprigt och något att överraska dina gäster med. Knäckebrödet förvarar du i en burk med lock för att bevara krispigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Knäckebröd

Ingredienser

24 kakor
1/2   paket färsk jäst (à 50 g)
4 dl  vatten
2 msk  olja
1 msk  salt
8 dl  grovt rågmjöl
2 dl  vetemjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Tips

Tips 1: Har du ingen kruskavel kan knäckebrödet naggas tätt med en gaffel innan det gräddas.

Tips 2: Smaksätt gärna knäckebrödet med tex 1 tsk stött kummin, 1 tsk stött fänkål blandad med 1/2 tsk stött anis eller 1 msk torkad rosmarin eller timjan (för 24 st).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Tips: Grädda brödet i våffeljärn. Det tar kanske lite längre tid, men det funkar jättebra och brödet får ett fint våffelmönster. Angående ingredienserna så tror jag också att 1 msk salt är alltför mycket. En tesked salt räcker gott.

Mikael

2024-01-27

Gott och lätt att baka!

Lina

2023-11-15

Det ska nog vara en tsk salt, inte msk.

Eric

2023-07-30

Testa liknande recept

Tunnbröd med fänkål
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Underbart knäckebröd med massor av frön
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter med ost, dill och jalapeño
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillknäcke
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga