Knäckebröd
Knäckebröd, eller tunnbröd, ur egen ugn tar lite tid att göra men blir lyxigt knaprigt och något att överraska dina gäster med. Knäckebrödet förvarar du i en burk med lock för att bevara krispigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
24 kakor
1/2 paket färsk jäst (à 50 g)
4 dl vatten
2 msk olja
1 msk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Receptet har uppdaterats november 2021.
Gör så här
Tips
Tips 1: Har du ingen kruskavel kan knäckebrödet naggas tätt med en gaffel innan det gräddas.
Tips 2: Smaksätt gärna knäckebrödet med tex 1 tsk stött kummin, 1 tsk stött fänkål blandad med 1/2 tsk stött anis eller 1 msk torkad rosmarin eller timjan (för 24 st).
Tips 2: Smaksätt gärna knäckebrödet med tex 1 tsk stött kummin, 1 tsk stött fänkål blandad med 1/2 tsk stött anis eller 1 msk torkad rosmarin eller timjan (för 24 st).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips: Grädda brödet i våffeljärn. Det tar kanske lite längre tid, men det funkar jättebra och brödet får ett fint våffelmönster. Angående ingredienserna så tror jag också att 1 msk salt är alltför mycket. En tesked salt räcker gott.
Mikael
2024-01-27Gott och lätt att baka!
Lina
2023-11-15Det ska nog vara en tsk salt, inte msk.
Eric
2023-07-30