Knäckebröd, eller tunnbröd, ur egen ugn tar lite tid att göra men blir lyxigt knaprigt och något att överraska dina gäster med. Knäckebrödet förvarar du i en burk med lock för att bevara krispigheten.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2021
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Receptet har uppdaterats november 2021.
Kommentarer
Birgitta
2021-12-06På tok för mycket salt i degen. Dessutom ville degen inte jäsa, trots färsk jäst. Blev tyvärr väldigt besviken på detta recept. Birgitta S.
Redaktionen ICAse
2021-12-10Hej BIrgitta! Svårt att säga vad som gått fel. Kanske för att vattnet inte var tillräckligt varmt eller att saltet tillsattes innan mjölet, då kan jästen dö. Degen jäser inte jättemycket då det bara är 1/2 paket jäst i. Hoppas du vill prova igen! Hälsningar Michelle
Anna
2006-12-15Det var roligt att baka eget tunnbröd, mycket lättare än jag trodde! Vi bor i Kanada nu och här finns inget tunnbröd så det här var räddningen.