Knäckebröd

8
2
Knäckebröd

Knäckebröd, eller tunnbröd, ur egen ugn tar lite tid att göra men blir lyxigt knaprigt och något att överraska dina gäster med. Knäckebrödet förvarar du i en burk med lock för att bevara krispigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Knäckebröd

Ingredienser

24 kakor
1/2 paket färsk jäst (à 50 g)
4 dl vatten
2 msk olja
1 msk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Tips

Tips 1: Har du ingen kruskavel kan knäckebrödet naggas tätt med en gaffel innan det gräddas.

Tips 2: Smaksätt gärna knäckebrödet med tex 1 tsk stött kummin, 1 tsk stött fänkål blandad med 1/2 tsk stött anis eller 1 msk torkad rosmarin eller timjan (för 24 st).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Birgitta

2021-12-06

På tok för mycket salt i degen. Dessutom ville degen inte jäsa, trots färsk jäst. Blev tyvärr väldigt besviken på detta recept. Birgitta S.

Redaktionen ICAse

2021-12-10

Hej BIrgitta! Svårt att säga vad som gått fel. Kanske för att vattnet inte var tillräckligt varmt eller att saltet tillsattes innan mjölet, då kan jästen dö. Degen jäser inte jättemycket då det bara är 1/2 paket jäst i. Hoppas du vill prova igen! Hälsningar Michelle

Anna

2006-12-15

Det var roligt att baka eget tunnbröd, mycket lättare än jag trodde! Vi bor i Kanada nu och här finns inget tunnbröd så det här var räddningen.

Testa liknande recept

Danskt rågbröd
Källarfranska
Baguette
Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Krämbulle