Färskost med parmesan
Gör egen färskost av avrunnen gräddfil. Smaksätt med pikant parmesan och härliga örter så har du ett krämigt pålägg för alla smaker och tillfällen. Särskilt god är färskosten att servera till nybakt knäckebröd eller frukostfrallan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
2 dl gräddfil
1 dl finriven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk finskuren gräslök
2 msk finhackad persilja
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi332 KJ / 80 kCal
Fett6 g
Salt0.44 g
Kolhydrater2 g
Protein4 g
Kommentar
Tyvärr sä passar detta recept inte alls till kräftor. Citronen tar över all smak. Utan citrondkal skulle nog detta va jätegott.
Mikael
2018-09-08