Färskost med parmesan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färskost med parmesan

Gör egen färskost av avrunnen gräddfil. Smaksätt med pikant parmesan och härliga örter så har du ett krämigt pålägg för alla smaker och tillfällen. Särskilt god är färskosten att servera till nybakt knäckebröd eller frukostfrallan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter eller silduk. Låt rinna av över natten, eller ca 8 timmar i kylen.
  2. Blanda den avrunna gräddfilen med övriga ingredienser samt salt och peppar i en bunke.
  3. Servera färskosten till bröd, gärna Hembakat majsknäcke med frön.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 332 kJ / 80 kCal