Färskost med parmesan

16
1
Färskost med parmesan

Gör egen färskost av avrunnen gräddfil. Smaksätt med pikant parmesan och härliga örter så har du ett krämigt pålägg för alla smaker och tillfällen. Särskilt god är färskosten att servera till nybakt knäckebröd eller frukostfrallan.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Färskost med parmesan

Ingredienser

6 portioner
2 dl gräddfil
1 dl finriven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk finskuren gräslök
2 msk finhackad persilja
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Mikael

2018-09-08

Tyvärr sä passar detta recept inte alls till kräftor. Citronen tar över all smak. Utan citrondkal skulle nog detta va jätegott.

Näringsvärde per portion

Energi 332 KJ / 80 kCal
Fett 6 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 2 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden