Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Potatis- och selleripuré

Lättlagat recept på krämig potatis- och selleripuré. Du gör purén av potatis, rotselleri, mjölk, smör och muskot. Passar perfekt att servera som tillbehör till kött, fisk eller vegetariskt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och rotsellerin. Skär dem i grövre tärningar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av lite. 
  2. Pressa både potatis och selleri igenom en potatispress och blanda ihop. Rör sedan ner gräddmjölken lite undan för undan och slutligen smöret.
  3. Smaka av med salt och peppar samt en aning malen muskotnöt.

Tips

Det är smöret som gör denna puré extra len och extra god, det är upp till var och en, hur mycket man vill ha i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 350 g rotselleri
  • 2 1/3 dl gräddmjölk
  • ca 2 msk smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • lite malen muskotnöt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer