Sparris med äggvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris med äggvinägrett

Livfull sparris med en förstklassig vinägrett av kokta finhackade ägg, schalottenlök, finhackad persilja, sherryvinäger, grovkornig senap och olivolja. En förrätt som uppskattas både av ögat och smaklökarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 6 minuter, låt svalna. 
  2. Blanda finhackad schalottenlök, finhackad persilja, vinäger, grovkornig senap, olivolja och hackat ägg. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  3. Servera till kokt sparris.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 ägg
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl vinäger (t ex sherryvinäger)
  • 1/2 msk grovkornig senap
  • 1 1/2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Tillbehör
  • sparris
Lägg till i inköpslistan