Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och rotfruktssallad

Det här receptet på potatis- och rotfruktssallad är en krämig och fräsch sallad med kokt potatis, palsternacka, morötter och kålrot som du blandar med crème fraiche, majonnäs och äppelcidervinäger för den perfekta smaken och krämigheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär potatisen i skivor.
  2. Skala och grovriv morötter, palsternackor, persiljerötter och kålrot.
  3. Blanda alla grönsaker med crème fraiche, majonnäs och äppelcidervinäger i en stor bunke. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja precis före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g kokt potatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 persiljerötter (eller palsternackor)
  • 1/2 liten kålrot (à 600 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk grovhackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan