Potatissallad med oliver

Potatissallad är en klassiker som alltid står sig som tillbehör eller en rätt i sig. Potatissalladen i detta recept ger du en smak av oliver, lök och fransk senap tillsammans med crème fraiche och majonnäs. Avrunda med smakrik rucolasallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Ingredienser
10 portioner
2 kg färskpotatis
2 små rödlökar
3 dl urkärnade, hackade svarta och gröna oliver
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl lätt majonäs
5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
rikligt med rucolasallad till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott och lätt att kombinera med annat. Dessutom väldigt lättlagat. Jag åt salladen direkt och ska bli spännande att se om den har "satt" sig imorgon.
Agneta
2010-05-23Mycket god, håller med Sara att den gosar till sig ännu mer om den få stå över natten.
Märit
2006-01-31Mycket god potatissallad. Har gjort den flera gånger. Många har ringt och vill ha receptet eller sökt via internet.
Marie
2005-07-14