Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med oliver

Potatissallad är en klassiker som alltid står sig som tillbehör eller en rätt i sig. Potatissalladen i detta recept ger du en smak av oliver, lök och fransk senap tillsammans med crème fraiche och majonnäs. Avrunda med smakrik rucolasallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba potatisen och koka den nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen svalna något och dela den därefter.
  2. Skiva löken tunt. Hacka oliverna. Blanda senap, majonnäs och crème fraiche. Vänd ner lök och oliver och blanda med potatisen.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med ruccolasallad.
  4. Servera gärna tillsammans med lax, se receptet Ugnsbakad lax.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg färskpotatis
  • 2 små rödlökar
  • 3 dl urkärnade, hackade svarta och gröna oliver
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl lätt majonäs
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • rikligt med ruccolasallad till garnering
Lägg till i inköpslistan