Potatissallad med oliver

9
5
Potatissallad med oliver

Potatissallad är en klassiker som alltid står sig som tillbehör eller en rätt i sig. Potatissalladen i detta recept ger du en smak av oliver, lök och fransk senap tillsammans med crème fraiche och majonnäs. Avrunda med smakrik rucolasallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Potatissallad med oliver

Ingredienser

10 portioner
2 kg färskpotatis
2 små rödlökar
3 dl urkärnade, hackade svarta och gröna oliver
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl lätt majonäs
5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
rikligt med rucolasallad till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Agneta

2010-05-23

Fantastiskt gott och lätt att kombinera med annat. Dessutom väldigt lättlagat. Jag åt salladen direkt och ska bli spännande att se om den har "satt" sig imorgon.

Märit

2006-01-31

Mycket god, håller med Sara att den gosar till sig ännu mer om den få stå över natten.

Marie

2005-07-14

Mycket god potatissallad. Har gjort den flera gånger. Många har ringt och vill ha receptet eller sökt via internet.