Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grundrecept potatissallad

Recept för dig som gillar din potatissallad helt klassisk. Potatis, kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som gör salladen riktigt krämig, smakfull och intensiv. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund. Låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner potatisen i såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Smaka ev. av med mer salt och peppar. 
  4. Om salladen känns för tjock, späd med lite mjölk och vänd försiktigt ner den.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg små färskpotatisar
  • 125 g salladslök
  • 1 saltgurka
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer