Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffranspotatis

Saffranspotatis är en fantastiskt god potatissallad som passar perfekt till grillat. Färskpotatis, kapris och fetaost är mycket smarrigt tillsammans. Saffran i vinägretten ger god smak och vacker färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatis. Låt svalna och halvera ev.
  2. Gör en vinägrett med olja, vinäger, dijonsenap, saffran, salt och peppar. Vänd ner i potatisen.
  3. Tillsätt lite smått och gott, som fetaost, körsbärstomater, rödlök i tunna skivor och gärna lite kapris. Servera gärna ljummen till det grillade.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 paket fetaost (à 150 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl kapris (coctail)
Vinägrett
  • 4 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?