Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis- och rotfruktspytt

Det här receptet på potatis- och rotfruktspytt är ett delikat och välsmakande tillbehör med potatis, morötter, rödlök, zucchini och sidfläsk. Servera gärna till oxfilé med apelsin- och peppartäcke samt tomat- och rödvinsragu.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, rotfrukter och lök. Skär detta och zucchinin i grova tärningar. Finstrimla eller tärna fläsket.
  2. Smält matfettet och bryn alla ingredienser i en stekpanna i omgångar.
  3. Lägg över i en ugnssäker form eller långpanna. Krydda. (Hit kan du förbereda och förvara till nästa dag i kylskåp.)
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Stek i ugnens mitt i ca 20 minuter, rör om någon gång eller skaka formen.
  6. Servera gärna tillsammans med Oxfilé med apelsin- & peppartäcke och Tomat- och rödvinsragu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg potatis (av fast form)
  • 500 g morötter
  • 2 gula eller röda lökar
  • 1 zucchini
  • 100 g rimmat sidfläsk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan