Ribbenstek med cider | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ribbenstek med cider

Uppskattad och otroligt smakrik sidfläsk som stekts knaprigt. Köttet tar åt sig av äppelcidern och det blir mört och fint. Servera ribbensteken med bakade rödbetor med getost och valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ränder i svålen med ca 1/2 cm mellanrum. Skär inte djupare än att kniven går igenom svålen.
  3. Krydda köttet runtom med pepparn. Gnid in svålsidan med saltet. Ta hälften så mycket salt om du använder rimmat sidfläsk. Lägg köttet med svålen ner i en ugnssäker form. Ställ in mitt i ugnen.
  4. Ta ut och vänd köttet efter ca 20 minuter. Häll på cider så att det når upp till hälften på köttet.
  5. Ställ in köttet i den övre delen av ugnen och tillaga ytterligare ca 45 minuter. Häll på lite vatten om det kokar torrt. Svålen ska vara riktigt knaprig när den är klar. Täck ev med aluminiumfolie så att svålen inte bränns.
  6. Skär upp i tunna skivor och servera med Bakade rödbetor med getost & valnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 1/2 kg färskt eller rimmat sidfläsk i bit med svålen kvar (eller skivat sidfläsk)
  • 1 msk peppar
  • 4 tsk salt
  • ca 5 dl äppelcider (gärna torr)
Lägg till i inköpslistan