Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv med bönsallad och muscovadoglacerat sidfläsk

En ordentlig huvudrätt som är mättande och god. Blanda ihop borlotti- eller cannellinibönor med fetaost, lök och vinäger innan det muscovadoglacerade sidfläsket tillsätts. Ät bön- och sidfläsksalladen med stekt lammkorv och garnera med bladpersilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva fläsket i 1 cm tjocka skivor och skär i kuber 1 x 1 cm.
  2. Bryn fläsktärningarna i stekpanna med lite av olivoljan tills de fått färg.
  3. Tillsätt sockret och låt det smälta i pannan under omrörning. När sockret fastnat på fläskbitarna är det klart. Låt fettet rinna av.
  4. Låt bönorna rinna av. Skala och hacka rödlöken. Blanda bönorna med de finskurna löksorterna, smulad fetaost, resten av olivoljan, vinägern och timjan.
  5. Grilla korvarna i grillpanna på medelhög värme tills dom är klara. Vänd ner det glaserade fläsket i bönsalladen. Servera bönsalladen med lammkorven och garnera med bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammkorv merguez
  • 200 g fårost typ feta
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 msk mörkt muscovadoråsocker
  • 1 burk kokta bönor t ex borlotti eller cannellini (à ca 400 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl finskuren purjolök eller sticklök
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info