Sirapsfläsk

19
4
Sirapsfläsk

Supergott sirapsfläsk som går snabbt att tillaga. Börja med att koka ihop sirap, lagerblad, vinäger, pepparkorn och timjan före du lägger i bitar av sidfläsk. Rätten är klar när såsen börjar få en sirapsliknande konsistens. Dekorera gärna med timjan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Sirapsfläsk

Ingredienser

6 portioner
300 g varmrökt sidfläsk i bit
1/2 dl ljus sirap
3 lagerblad
1 dl rödvinsvinäger
10 vitpepparkorn
2 kvistar timjan eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1 krm torkad timjan)
ev några timjankvistar till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Fredrik

2021-12-23

Har blivit standard över åren😊 Mkt uppskattat!

Eva

2021-12-21

det har kokat i 45 min hos mig och liknar inte ens sirap, bara vattnigt. Det är bara att koka på..............

Anders

2020-12-23

Kanongott... men måste kokas mer än 10 min.