Sirapsfläsk
Supergott sirapsfläsk som går snabbt att tillaga. Börja med att koka ihop sirap, lagerblad, vinäger, pepparkorn och timjan före du lägger i bitar av sidfläsk. Rätten är klar när såsen börjar få en sirapsliknande konsistens. Dekorera gärna med timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
300 g varmrökt sidfläsk i bit
1/2 dl ljus sirap
3 lagerblad
1 dl rödvinsvinäger
10 vitpepparkorn
2 kvistar timjan eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1 krm torkad timjan)
ev några timjankvistar till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grymt gott men gäller att inte översteka. Barnen kräver detta på julbordet.
Christer
2024-03-17Detta är så sjukt gott, smakerna är så otroligt goda tillsammans. 👌🏼
Mari
2023-12-21Har blivit standard över åren😊 Mkt uppskattat!
Fredrik
2021-12-23