Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sirapsfläsk

Supergott sirapsfläsk som går snabbt att tillaga. Börja med att koka ihop sirap, lagerblad, vinäger, pepparkorn och timjan före du lägger i bitar av sidfläsk. Rätten är klar när såsen börjar få en sirapsliknande konsistens. Dekorera gärna med timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort svålen och skär fläsket i ca 2 x 2 cm stora tärningar.
  2. Blanda sirap, lagerblad, vinäger, pepparkorn och timjankvistar i en stekpanna. Låt koka upp.
  3. Tillsätt fläsket och låt småkoka ca 10 minuter, rör om då och då. Såsen ska få en sirapsliknande konsistens. Garnera ev med timjankvistar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g varmrökt sidfläsk i bit
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 3 lagerblad
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 kvistar timjan eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1 krm torkad timjan)
  • ev några timjankvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?