Broccolisoppa med färskost och tunnbröd
Låt oss presentera en grön soppa med perfekt konsistens! Tack vare de kokta bönorna blir soppan både krämig och rund, och de mixas samman med matlagningsgrädde, broccoli och buljong. Om du saknar tuggmotståndet så misströsta ej, för till äter du ett tunnbröd med färskost. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
500 g broccoli
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 1/2 dl vispgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g mjukt tunnbröd
200 g färskost vitlök & örter
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 666 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Valde att tillsätta färskosten i soppan😁
Marie
2023-09-30Jag använde också vispgrädde, samt 500g broccoli till 4 personer. Två tärningar grönsaksbuljong till 7,5 dl. Samt mer salt o peppar än jag först trodde. Blev mycket gott och krämigt!
Tobias
2021-01-05Jag använde vispgrädde, lite tunn i konsistensen men god smak.
Susanne
2020-11-16